Razstrupljanje lasišča – kdaj in kako?

Ojla lepotička!

A si vedela, da je zdravje tvojih las brezpogojno povezano z zdravjem tvojega lasišča? Nanj se vsak dan znova nalagajo nečistoče – snovi iz onesnaženega zraka – pa seveda tudi ostanki balzamov, šamponov, krem in utrjevalcev za lase. Da bi lasišču povrnila zdravje, se je tu in tam potrebno odločiti za detox oz. razstrupljanje lasišča. Vendar tukaj nikakor ne govorim zgolj o pranju las, pač pa je za zdrave lase pomembna tudi raznolika prehrana in nekaj majhnih trikov velikih mojstrov :). 

Nisi popolnoma prepričana ali je detox lasišča res zate? Naj ti pomagam z nekaj nasveti.

 

Nov življenjski slog?

Si se morda pravkar odločila za novo dieto ali pa si precej spremenila svoj slog življenja? Vsak stres, ki ga doživlja tvoje telo (tudi pozitiven) lahko pripelje do negativnega učinka na tvojem lasišču. Če si zamenjala dieto, lahko k temu pripomorejo še hormoni, z njihovim neravnovesjem pa se pričnejo tudi težave z izpadanjem ali morda s pretiranim maščenjem las.

 

Pretirano izpadanje las?

Za detox lasišča se je priporočljivo odločiti tudi takrat, ko ugotoviš, da ti lasje izpadajo bolj, kot je to zate običajno. Res je, da lasje v prehodnih obdobjih (spomladi in jeseni) izpadajo nekoliko bolj. Vendar, če opaziš, da lase izgubljaš v šopih, je kar prav, da se odločiš za razstrupljanje lasišča. Lasje lahko sicer izpadajo tudi zaradi povečanega stresa ali neravnovesja hormonov v telesu, pogosto pa se zgodi tudi, da lasje izpadajo zaradi naloženih radikalov in zaradi premajhnega vnosa antioksidantov, ki bi te radikale uničili.

Za zmanjševanje oksidativnega stresa in njegovih učinkov na lasišče ti toplo priporočam zmanjšanje izpostavljenosti prostim radikalom. Res je, v okolju je prostih radikalov enostavno toliko, da se vsem enostavno ni mogoče popolnoma izogniti, vendar obstaja več previdnostnih ukrepov, s katerimi lahko preprečiš ali vsaj zmanjšaš oksidativni stres. Prvič, razstrupljanje lasišča učinkovito odplakne škodljive toksine, še preden ti napadejo lasno čebulico in las uničijo. Seveda pa ti priporočam tudi vnos hrane, ki je kar se le da bogata z antioksidanti.

Na toksine na lasišču moraš biti še posebej pozorna, v primeru, da živiš na območju, kjer je onesnaženost višja. Strupenih hlapov in drugih strupenih snovi šamponi z lasišča nikoli ne izperejo popolnoma, lasišče pa jih tako počasi absorbira, kar povzroči poškodbe na lasnih mešičkih.

 

Povoščeni lasje?

Imaš ves čas občutek, da so tvoji lasje povoščeni? Morda celo umazani? In to ne glede na to koliko krat si jih umiješ?  Medtem ko izdelki za oblikovanje resnično služijo svojemu namenu, ostanki teh izdelkov na lasišču, lahko povzročijo dehidracijo in draženje, če jih ne odstraniš pravilno. Zato je nujno, da izdelke, ki ti pomagajo pri oblikovanju pričeske tudi temeljito izpereš.

Razstrupljanje lasišča ima številne prednosti:

  • Spodbuja zdravo rast las
  • Lasišče očisti bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj
  • Antioksidanti preprečujejo oksidativni stres in izboljšujejo delovanje lasišča
  • Umiri draženje in pordelost lasišča

Kako se lotiti detox lasišča doma?

Masaža: Masaža je pri razstrupljevanju lasišča zelo pomembna. S krožnimi gibi boš vzpodbudila pretok krvi po lasišču, kar pomaga pri odnašanju toksinov z lasišča. Poleg tega boš z masažo lasišča stimulirala lasne folikle, kar bo vzpodbudilo tudi rast las. Pa še nekoliko se boš sprostila, saj je masaža lasišča zmeraj zelo prijetna.

Pravilna izbira produktov: Pri razstrupljanju lasišča pa je potrebno uporabiti tudi prave produkte. Tudi za to je poskrbel Kevin Murphy s svojo linijo SCALP SPA SCRUB. Posebej oblikovan šampon z micelarnim vodnim izvlečkom in semeni zelene pomiri in nežno čisti lasišče, lasje pa so tako čisti in dobro navlaženi. Vrhunsko hidracijo zagotavlja kokosovo olje, ki preprečuje nastanek suhih las in suhega lasišča. Pri razstrupljanju lasišča pa lahko uporabiš tudi piling iste linije. Ta edinstven piling je zasnovan za nežno odstranjevanje nečistoč z lasišča in foliklov las in tako zagotavlja osnovo za optimalno zdravje in rast las. Je varen za vse vrste las, vključno z barvanimi lasmi.