Kako preprečiti vlagi, da uniči tvojo pričesko?

Si tudi ti ena izmed tistih, ki ji vlaga popolnoma pokvari pričesko? Ja,… poznam. Tudi moji lasje ob izpostavljenosti vlagi ostanejo popolnoma brez volumna, poleg tega pa se še neprijetno zlepijo in ko me človek pogleda, si verjetno misli, da si že 2 tedna skupaj nisem oprala glave, pa čeprav sem si jo oprala danes zjutraj.

 

Tvoji lasje so v vlažnem okolju mastni in brez volumna zato, ker vlaga spremeni strukturo beljakovin na lasišču, kar povzroči, da se lasje še bolj zmastijo. Ko se kutikula lasu odpre, vlaga prodre v las, kar na koncu vodi v to, da lasje ob dolgi izpostavljenosti vlagi postanejo štrenasti.

 

Verjetno ti je veliko frizerjev povedalo, da poskusi lase oprati čim bolj poredko. Vendar je dan danes zelo neprimerno, da hodimo naokrog z mastnimi in neurejenimi lasmi. Pa še občutek ni ravno najboljši. Zato ti prav nič ne zamerim, da si želiš mastne lase kar se le da hitro oprati s svojim najljubšim šamponom.

 

Ker to težavo zares dobro poznamo, sem veliko raziskovala in na koncu ugotovila, da če težave ne morem popolnoma odpraviti, jo lahko pa vsaj nekoliko omilim. Spodaj ti ponujam nekaj trikov, s pomočjo katerih boš svoje lase kljub vlagi ohranila v spodobnem stanju.

Nega, nega, nega in še enkrat nega – kvalitetna, seveda!

Že takoj na začetku ti lahko povem, da se vse začne pri negi. Poskrbi, da boš svoje lase redno navlažila. Tako kot ne preskočiš vlažilne nege svojega obraza, poskrbi, da bodo tudi tvoji lasje ob vsakem pranju dobili dovolj vlage. Uporabiš lahko masko ali balzam za lase, pa tudi kak kremast vlažilen šampon bo na lase deloval nadvse blagodejno.

Ko produkte spiraš iz las, to stori s hladno vodo. Topla voda bo las osušila in ga naredila lomljivega.

 

Previdno s sušilnikom za lase

Pri sušenju las s sušilnikom za lase bodi zelo pazljiva, da las ne izpostaviš previsoki temperaturi. Sušilnik raje drži nekoliko bolj vstran od las in poskusi uporabljati zmerno temperaturo sušenja. Če boš uporabljala previsoko temperaturo, bo sušilniki tvoje lase naredil suhe in ob pretirani izpostavljenosti lahko postanejo lomljivi. Vsekakor pa poskrbi, da bodo tvoji lasje dobro posušeni.

Izberi lasno kozmetiko, ki ti ustreza

Tudi, če je tvoja nega zelo kvalitetna in premišljena, pa pri tem ne boš izbrala pravih produktov, ne boš dosegla želenih rezultatov. Izberi torej lasno kozmetiko, ki ustreza tvojim lasem. Na trgu obstaja veliko najrazličnejših šamponov, balzamov in mask. Ker ti je enega priporočila najboljša prijateljica, ni nujno, da je ta pravšnji za tvoje lase, čeprav njej morda popolnoma ustreza. Raziskuj – in ko najdeš produkt, ki ti ustreza, ga tudi z veseljem uporabi.

Izberi pričesko, ki je primerna za vlažen dan

Saj veš, ko se lasje navlažijo, gredo navadno „tja od koder so prišli“. Če si ponosna lastnica naravnih kodrčkov, jih v dežju nikar ne ravnaj, saj lasje ne bodo dolgo ostali ravni. Če želiš, si lahko ob večji vlažnosti v zraku umisliš tudi lase, spete v čop, ob strani pa pustiš pramen las, ki bo popestril pričesko. Seveda si lahko vsaj nekoliko pomagaš tudi z obstojnim lakom za lase.

Pomagaj si s produkti Kevin Murphy Shimmer shine ali s produkti Kemon Actyva linije disciplina

A si že poizkusila Kevin Murphy Shimmer Shine? Obnovitveni sprej za sijaj z dvojnim delovanjem. Lasem daje sijaj in jih hkrati obnavlja. Vsebuje vitamine A, C in E, opičji kruhovec, suhocvetnico in izvleček bambusa. Za svetlolaske je Kevin poskrbel tudi za Shimer Me Blonde Spray, ki bo lase obnovil, omehčal, poleg tega pa bo poskrbel tudi za obnovitev svetlih tonov v laseh.

Actyva Disciplina šampon pri umivanju spoštuje naravno ravnovesje lasišča. Z njegovo uporabo boš močno olajšala česanje, poleg tega pa omejeni šampon vlaži in sprošča vlakna, ter pri tem pušča lase svilnate in lahko obvladljive. Nego končaj z masko disciplina, ki učinkovito odstrani krep. Lase naredi svilnate, sijoče in pripravljene na pričesko. Če pa si želiš ohraniti kodrčke, pred sušenjem nanesi še disciplina curly cream, ki bo poskrbela, da bodo tvoji kodrčki dolgo obstojni.

Če je tvoje lasišče zares občutljivo, pa se lahko odločiš tudi za produkte Kemon Actyva Benessere. Šampon omenjene linije zelo nežno očisti lasišče in podarja občutek dobrega počutja. Zaradi blage formule je posebej primeren za pogosto umivanje.