P FACTOR

Sprememba življenjskih navad, stres, napor, agresivni okolijski dejavniki ter hormonske in metabolne težave so v zadnjih letih povzročile vedno večje število ljudi, ki trpi zaradi izpadanja las.

Plešavost (alopecia androgenetica) je najpogostejši pojav, zaradi katerega trpi približno 80 % moških in 50 % žensk. Zanjo je značilna progresivna miniaturizacija lasnih mešičkov, do katere pride zaradi delovanja androgenih hormonov pri občutljivejših posameznikih. Ta občutljivost je odvisna predvsem od encima 5-a reduktaza, ki testosteron spreminja v svoj najmočnejši derivat: dihidrotestosteron (DHT). Ko so stopnje DHT visoke, začnejo mešički proizvajati vedno svetlejše in tanjše lase, dokler lasje ne postanejo popolnoma tanki.

Posegi proti plešavosti so torej osnovani na inhibiciji encima 5-a reduktaza. Povečano izpadanje las (telogen effluvium) pomeni obilno izgubo las v fazi počitka (faza telogen). Ta pojav je značilen predvsem za ženske, vzroki pa so lahko številni: akutni ali kronični stres; bolezni, kirurški posegi in farmakološko zdravljenje; hormonska neravnovesja in nosečnost; shujševalne diete, prehranska neravnovesja in anomalije lasišča, kot na primer seboreja ali prhljaj.

Zdravi se z učinkovinami, ki spodbujajo ponovitev faze rasti las, hkrati pa odpravljajo vzrok, ki je motnjo povzročil.

Odgovor ACTYVA za kozmetično nego teh anomalij je P FACTOR: gre za prvi sistem, ki vsebuje tri faze za čiščenje, regeneracijo in preventivno pomoč proti izpadanju las, pri čemer se bori proti škodljivim učinkom prostih radikalov in ohranja lase zdrave.

Dva specifična posega za zadovoljevanje drugačnih potreb moškega in ženske:

P FACTOR Intensive Lotion Man* s fitosteroli in maščobnimi kislinami omega 3 in omega 6, minerali, vitamini in antioksidanti.

P FACTOR Intensive Lotion Woman* s fitosteroli in maščobnimi kislinami omega 3 in omega 6, minerali, vitamini in antioksidanti. Formula je obogatena s matičnimi celicami iz grozdnih jagod.

KLJUČNE SESTAVINE

  • ekstrakt iz žagoliste palme olje iz konopljinih semen procianidin iz pečk rdečega grozdja minerali in vitamini matične celice iz grozdnih jagod (losjon za ženske)